Млади политичари потписали Декларацију о интересима младих у БиХ

viber image za cover

Млади политичари потписали Декларацију о интересима младих у БиХ

Представници омладинских организација девет парламентарних политичких партија, укључујући Савјет младих ПДП-а, потписали су данас у Сарајеву Декларацију о интересима младих у БиХ.

Декларација је резултат вишемјесечног рада представника политичких партија окупљених у Мрежу младих политичара "Рокада", неформалне групе младих политичара која дјелује уз подршку Националног демократског института (НДИ).

Срђан Чегар, генерални секретар Савјета младих ПДП-а рекао је да су млади девет политичких партија одлучили да направе путоказ рјешавања проблема младих у БиХ којим би и политичка елети требала да се креће у наредном периоду.

"Показали смо пут, али и понудили сарадњу у рјешавању проблема. Овим смо показали да су проблеми младих широм БиХ исти, а заједно их можемо ефикасније ријешити. Надам се да ће млади у наредном периоду бити фокусирани на рјешавање њихивих проблема, а не на дневнополитичка препуцавања", истакао је Чегар.

viber image

Ања Петровић, представница ПДП-а у ММП "Рокада" и координаторица пројекта израде и потписивања Декларације, за представнике медија је рекла да су циљеви Декларације бољи економски положај младих, бољи образовни систем, већи ангажман младих у политици, веће учешће младих у процесу евроинтеграција, већа транспарентност у процесу доношења одлука и сарадња и међусобно поштовање као основ дјеловања младих политичара. viber image3

Истакла је да су се потписници декларације обавезали да ће се, у оквиру својих политичких странака и шире, залагати за наведене одредбе Декларације што би дугорочно требало допринијети стварању боље атмосфере и рјешавању конкретних проблема који се тичу младих.

Позив за сарадњу на креирању Декларације био је упућен свим парламентарним странкама на државном и ентитетском нивоу, а одазвали су се ПДП, СДС, НДП, СДП, СДА, ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990, ДФ и НС.

No Comments

Post a Reply

%d bloggers like this:

Powered by themekiller.com