Отворена Трећа генерација Политичке академије ПДП-а

Трећа генерација Политичке академије ПДП-а

Отворена Трећа генерација Политичке академије ПДП-а

Током протеклог викенда, 24-26.12., у Бањалуци је одржан први модул Треће генерације Политичке академије ПДП-а. Отварању, које је уприличено у Народној скупштини Републике Српске, присуствовали су предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић. 

Тема првог модула била је развој програмских политика. О томе је учесницима говорила и гошћа из Велике Британије, Хана Дејвид, директорица Форума за развој политика Конзервативне партије УК. Своја искуства у истраживачком раду у политици представио је Вилијем Халовеј, замјеник директора Јединице за истраживања УК Конзервативаца.

Јелена Тривић, шефица Економског савјета ПДП-а и Милко Грмуша, директор Политичке академије, говорили су о програмским политикама ПДП-а "Обнова Републике Српске". Кроз групне радове, учесници су представили своје идеје и које ће, након разраде, бити предложене за уврштавање у програмске политике Партије демократског прогреса.

Овогодишњу Политичку академију ПДП-а, која ће бити реализована кроз четири програмска модула, похађаће 50 друштвено - политички активних појединаца из свих крајева Републике Српске. Осим активиста ПДП-а, учешће у Политичкој академији узело је одређени број страначки неопредијељених појединаца, НВО активиста и професионалаца из различитих области друптвеног дјеловања.

No Comments

Post a Reply

%d bloggers like this:

Powered by themekiller.com