Семинар за кандидаткиње на локалним изборима одржан на Јахорини

viber image jjg

Семинар за кандидаткиње на локалним изборима одржан на Јахорини

На Јахорини је у периоду од 29.06. до 01.07. одржан семинар "Жене у кампањи" у организацији Политичке академије Партије демократског прогреса, а уз подршку Јарл Хјалмарсон фондације из Шведске. Теме семинара су биле политичка кампања, Изборни закон Босне и Херцеговине, медији и медијски наступ, а све у циљу подршке кандидаткињама на локалним изборима и оснаживању њихових капацитета.

viber image gdd

На отварању семинара учесницама се обратио предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић који је истакао снажну подршку женама које активно учествују у политичким процесима и изразио наду да ће доћи вријеме када ће мушкарци бити мање заступљен пол на листама и када ће жене преузети лидерске позиције у партијама као што је то случај нпр. у скандинавским земљама.

О искуствима из Шведске, практичним примјерима из кампање и комуникацији са различитим групама гласача говорили су Кристијан Густавсон и Александра Анстрел, званичници Модерате, сестринске партије ПДП-а из Шведске.

О техникама вођења кампање говорио је Милош Ђајић из Центра модерних вештина из Београда, док је своје дугогодишње новинарско искуство са учесницама подијелила Марија Милић, савјетница српског члана Предсједништва БиХ, говорећи о успјешној комуникацији са медијима и медијском наступу.

Семинару је присуствовало 30 учесница из свих крајева Републике Српске.

viber image fggf

No Comments

Post a Reply

%d bloggers like this:

Powered by themekiller.com